Trakcijske baterije

Trakcijski clanci

Trakcijske baterije su olovno kiselinske baterije namjenjene za pokretanje i pogon transportnih vozila: viličara, elektrokolica, čamaca na električni pogon, itd. Članak trakcijske baterije sastoji se od pozitivne oklopljene cjevčaste elektrode, negativne rešetkaste elektrode i mikroporoznog separatora. Mikroporozni separator izrađen je na bazi polivinil – klorida sa slojem staklenog vlakna. Ploče su spojene polnim mostićima koji imaju polne izvode. Polni izvodi služe spajanju ćelija u seriju pomoću zavarenih spojnica. Posuda i poklopac su od polipropilena. Čep služi za zatvaranje otvora za nalijevanje i kontrolu elektrolita. Posuda od polipropilena je elastična, otporna na vibracije i promjene tlaka.

Trakcijska baterija

Ako želite sačuvati sva dobra svojstva trakcijske baterije „Munja“ s isporučenom kvalitetom, morate se obavezno pridržavati uputa za korištenje i održavanje koje se isporučuju zajedno s baterijom. Upute za korištenje trakcijskih baterija „Munja“ sadrže sve informacije u ispravnom funkcioniranju baterije.

 

trakc-bat-main

 

Trakcijski članci „Munja“ označavaju se oznakom KY. Broj ispred oznake KY označava broj pozitivnih ploča u ćeliji, a broj iza oznake KY označava visinu ploča u milimetrima.   Primjerice: 5 KY 225 označava trakcijsku bateriju s 5 pozitivnih elektroda u članku gdje je visina ploče 225 mm.

Molimo naše kupce da prilikom narudžbe daju slijedeće podatke:

  • Napon baterije
  • Kapacitet baterije kod 5-satnog pražnjenja
  • Dimenzije pojedinačnih članaka
  • Maksimalne mjere baterijskog smještaja sa crtežom sanduka baterije
  • Marku i tip vozila.